mardi 5 août 2008

3 mois et deux semaines





Aujourd'hui Mlle Dolce a exactement 3 mois et 1/2, pèse un bon 16 kg et se porte très bien. Depuis qu'elle est avec nous (deux semaines), elle nous surprend en bien (ne pleure jamais, est propre, gentille comme tout, écoute bien) et oui, je dois admettre; j'adore notre cane corso! Après 2 semaines elle commence à bien connaître son territoire et ensemble avec son "grand frère" (Arthur, notre croisé griffon de deux ans, et beaucoup plus petit qu'elle) ils forment un sacré duo! La co-habitation avec Arthur ne se passe pas toujours si bien. Lui, le premier arrivé, impose quand-même sa loi et des fois il n'est pas du tout d'accord quand Dolce vient un peu trop près de ses jouets ou autre, en espérant que ça ira de mieux en mieux!
Dolce change vraiment à vu d'oeil, a de plus en plus envie de faire des bêtises (faire des trous dans le jardin, manger les fraises de notre jardin, manger sa belle niche en bois), cela promet pour l'avenir!


_______________________________________________________________________________


Wie had dit ooit gedacht? Ik met twee honden, een kat en een paard! Dit gaat over onze kleine Dolce van nu 3 1/2 maanden oud. Omdat ze nog super klein is en omdat ze zo snel groeit, vond ik het een goed idee om een dagboek bij te houden, voor mijzelf en voor mijn familie die ver weg is en die haar niet op ziet groeien.


Het is alweer 2 weken dat ze bij ons is en het is zo gezellig! Wat een schatje zeg! Voor mij natuurlijk de mooiste cane corso ter wereld! Ze groeit met de dag en ze is nu aardig gewend aan haar nieuwe huis. Het gaat nog wat stroefjes met Arthur (Arthi voor familie, hè Michael?), de ene dag wat beter dan de andere en soms wordt er flink gevochten (wat niet langer dan 1 minuut duurt maar toch niet leuk!). Ze vindt de poes fantastich, zij haar wat minder, en voor het paard is ze nog een beetje bang en komt dan ook de bak niet in als ik aan het rijden ben wat goed is want daar heb ik een hekel aan! Gisteren hebben we de twee honden weer de auto ingeladen, en wat de eerste keer zo goed is gegaan, ging deze keer wat minder, resultaat: overgeven! De weg is dan ook wel erg hobbelig, arme Dolce!


Je kan echt zien dat ze meer zelfvertrouwen heeft en begint meer en meer "kattekwaad" uit te halen; deze foto is als ze op Arthi jaagt als hij als een speer voorbij komt om achter een gelanceerde steen te rennen:



Een mooi gat in de tuin die elke dag dieper wordt en haar mooie nieuwe hondehuis die elke dag wat meer opgegeten wordt:




Arthi en Dolce gezellig samen:






Onze mooie waakhond:




Tot de volgende keer!

A plus!

1 commentaire:

Codini a dit…

Si votre petite Dolce est comme notre Cléa, vous êtes pas au bout de vos surprises pour les bêtises... Bon courage !!!!(wwww.clea-cane-corso.com)